Update:
Felicitări tuturor pentru comentariile superbe și pentru mulțimea de cărți primite drept exemplu.
Cei doi câștigători ai concursului, obținuți prin tragere la sorți, sunt Istrate Petronela și Gabriela! Felicitări pentru cartea câștigată!
Update 2: Cupoanele au fost trimise pe mail către cele două câștigătoare!
Știu că afară este frig și înnorat, însă astăzi este vineri, sfârșit de săptămână și început de weekend; sfârșitul celor 5 zile de muncă și de trezit de dimineață și începutul celor 2 zile de relaxare în confortul propriei case, de distracție cu prieteni vechi sau de refugiu în cartea ce ne aștepta pe noptiera de lângă pat.
Iar în cartea proaspăt ieșită din tipar, “În lipsa iubirii” de Paula Izquierdo, care este un roman despre pierderi și absențe, ni se aduce aminte de realitatea cu care ne confruntăm de zi cu zi, de trăirile atât de umane și de aspectele ce țin de adevăruri relative. Este o carte care îți ridică cele mai dureroase și profunde întrebări. Cu toate acestea, eu cred că experiența citirii unei astfel de cărți te “eliberează”, te echilibrează la un ritm normal.
Astăzi îmi doresc să regăsim, în fiecare dintre noi, câte un dram de nostalgie. Așadar, vă invit la un nou concurs, iar premiul pentru care veți răscoli prin cufărul amintirilor este cartea din colecția Damen Tango despre care vorbeam mai sus: “În lipsa iubirii” de Paula Izquierdo. Voi oferi 2 exemplare, prin tragere la sorți.
Cred că discuțiile despre romanele de dragoste citite sunt întotdeauna binevenite și se pretează în astfel de momente. Haideți să vorbim în cazul ăsta despre cel mai frumos roman de dragoste citit. Poate fi cu happy ending, sau poate să nu fie. Poate fi un basm cu prinți și prințese, sau poate să nu fie.
Contează ca voi să scrieți mai jos despre ce carte este vorba și să spuneți în 2 vorbe de ce v-a impresionat atât de mult!
Întrebarea concursului: Care este cel mai frumos roman de dragoste citit și de ce?
Premii: 2 exemplare din noutatea “În lipsa iubirii” de Paula Izquierdo.
Deadline: Duminică, 7 August, ora 23:59.
Câștigătorii vor fi anunțați luni, 8 August, în jurul orei 12:00.
Tweet
Jane Eyre de Charlotte Bronte
Stilul impecabil al scriitoarei te prinde in mrejele celei mai frumoase si intense povesti de dragoste, aceea dintre orfana Jane Eyre si intunecatul detinator al unei averi semnificative, domnul Rochester. In ciuda tuturor piedicilor, diferentei rangurilor sociale si mai ales a faptului ca Edward este inca sotul femeii bolnave mintal pe care o ascunde intr-una din camerele de la Thornfield, poveste are un final fericit si chiar…curativ!
Te indeamna sa speri, sa plangi si sa razi, ca si cand tu ai fi, de fapt, protagonistul.
Romanul meu preferat de dragoste este Maitreyi, de Mircea Eliade. O poveste de dragoste nu trebuie sa aiba neaparat un final fericit pentru a fi o poveste frumoasa.
“P.S. Te iubesc” – Cecelia Ahern m-a impresionat foarte mult. Am citit-o de 3 ori si m-am uitat si la film care este la fel de reusit ca si cartea.
Citind aceasta carte descoperi pana unde duce iubirea unui sot,stiind ca va muri,el ii lasa un pachet de scrisori, ii trimite una in fiecare luna timp de un an cu ajutorul mamei ei, care o vor ajuta sa ia viata de la capat. Nu stiu cati dintre noi ar face asa ceva pentru jumatatea noastra,dar ar fi un gest care ar schimba lumea.
Avem multe de invatat din aceasta carte.In primul rand Holly(sotia lui care ii placea sa il cicaleasca) ne arata ca trebuie sa ii apreciem pe cei dragi si sa traim fiecare clipa la maxim alaturi de ei pentru ca la un moment dat s-ar putea sa nu mai fie acolo nici macar pentru a ne enerva.
Va recomand aceasta carte cu mare placere.(daca o citesti o data ,imposibil sa nu o recitesti)
Insula Iubirilor Nesfarsite de Daina Chaviano mi se pare un roman de dragoste foarte reusit, captivant nu numai prin stilul narativ cat si prin magia creata pe pamantul etern al iubirii eterne.
In liceu am citit “Invitatie la vals” si “Elevul Dima dintr-a saptea”, iar de atunci le consider cele mai bune romane de dragoste, deoarece am descoperit in lectura lor aroma de iubire primara pura cat si dragostea simpla si directa ce poate apare in oameni (le-am nominalizat pe amandoua, fiindu-mi foarte greu sa aleg pe cea mai buna dintre ele…).
Mihail Drumes a fost un autor deosebit, iar creatia sa merita oricand citita !
P.S. Cred ca am fost sensibilizat de atmosfera incarcata de iubire si datorita suprapunerii ca perioada, cu vizionarea primului film romanesc de dragoste “adolescentina” si aici ma refer la “Declaratie de dragoste”.
Oops, am scris mai mult de 2 cuvinte…scuze…! 🙂
Poate sa va para foarte straniu, dar dupa parerea mea, cele mai reusite romane de dragoste sunt de autori romani. Aici vreau sa spun despre Mircea Eliade in “Maitrey”, care a fost primul roman de dragoste ce m-a impresionat grozav. Liviu Rebreanu cu “Adam si Eva”, desi romanul poate nu este prea puternic, insasi ideea e geniala. Si desigur Mihail Drumes care este preferatul meu autor roman cu “Elevul Dima dintr-a saptea”, “Invitatie la vals”, “O scrisoare de dragoste”. In general nu iubesc romanele de dragoste insa pe acesta cred ca l-as citi cu placere daca e atat de bun cum voi ziceti 🙂
Pot spune ca Panza de paianjen scrisa de Cella Serghi, ma vrajit si mi-a adus aminte de iubirile naravase si pasionale ale femeii tinere. Desi scrisa intr-o alta epoca, sunt convinsa ca dupa ce veti citi-o, o sa va recunoasteti prezentul in paginile ei.
Memoriile unei Gheise de Arthur Golden. In acest roman se demonstreaza puterea si rezistenta iubirii interzise, tainuite si profunde, iubire care izvoreste din anii fragezi ai copilei si continua pana la femeia matura pentru alesul ei.