Update:
Felicitări Weird Vision! Aștept pe adresa de email andreea.cristache@nemira.ro numele cărții pe care ți-o dorești și link-ul respectiv. Să îmi comunici te rog și numele tău complet și adresa de livrare.
Later Edit: Concursul s-a încheiat. În curând vom face extragerea și vom anunța fericitul câștigător al unei cărți la alegere!
Răsfoind internetul, ca de obicei, am dat peste o competiție foarte simpatică cu semne de carte personalizate. Au fost câteva sute de înscrieri, din peste 10 țări. Uitându-mă peste ele, peste cele 20 desemnate câștigătoare, îmi dau seama că mi-ar fi greu să îmi aleg un singur semn de carte, dacă aș fi nevoită să fac acest lucru.
Și nu cred că sunt singura care are pornirea nevinovată de a lua acasă orice fel de obiect subțire, cartonat sau nu, cu magneți, materiale textile aplicate sau cât mai trăznite, care să-mi însoțească pentru o perioadă paginile ce-mi țin companie. Da, colecționez semne de carte și sunt tot timpul cu ochii după unele noi. Când eram mică obișnuiam chiar să mi le realizez singură, decupând și desenând pe hârtii colorate.
Voi ce folosiți pe post de semn de carte? Cât de diversă este colecția voastră?
Povestiți-ne aici și voi oferi prin tragere la sorți o carte la alegere.
Deadline participare: 16 iunie 2011, ora 12:00
in fiecare carte pe care o citesc am cate un semn de carte diferit. Momentant sunt la activ semnele de carte din campania Imbratisam Lectura de anul trecut din Iasi, unul de la Libris primit o data cu ultima carte comandata si un calendar de la GreenPeace. Toate din carton.
In clipa de fata folosesc ca semn de carte un calendar lung pe care l-am taiat in doua. Am mai folosit chitante de la bancomat, calendare de buzunar. Ca semne de carte dedicate am cateva semne din carton primite cand am comandat carti, un semn de carte cu magnet, unul tricotat primit din Turcia.
Pe langa semnele de carte care imi sosesc in colet alaturi de cartile comandate am si unele speciale. In colectie se numara unul cartonat de la universitatea din Oxford, o serie cartonata cu mari ganditori ai greciei antice plus o serie de semne de carte magnetice reprezentand poze de la national geographic cu animale.
Ar mai fi si altele, dar pe acestea le prefer.
Cand am inceput sa adun foarte multe romane, am constatat ca-mi lipsesc, intr-adevar, multe semne de carte. In consecinta, mi-a venit o idee nastrusnica, pe care am pus-o in aplicare atunci cand cei de la un hypermarket local au avut o promotie la listarea fotografiilor. Am selectat un numar de fotografii simpatice si dragute, realizate de mine, fie cu animale fie cu oameni dragi si le folosesc pe post de semne de carte. In felul acesta, cand deschid pagina la care am ramas, ma asteapta si o amintire frumoasa. 🙂
in ultima vreme imi folosesc memoria. si deocamdata functioneaza, desi nu stiu pentru cat timp. si mai ales cand am incepute mai multe carti. 🙂
Am cateva zeci de semne de carte, majoritatea de la Bookfest, unele primite cadou la cumpararea unei carti, altele confectionate de o prietena special pentru mine. Dar mi se mai intampla sa folosesc ca si semn de carte si alte obiecte, cum ar fi: etichetele mai groase de la haine, foi de hartie indoite de mai multe ori, bucata de plastic pe care este inscriptionat codul PIN la o cartela SIM, o bucata de sfoara impletita, felicitari, carti postale.
Momentan ca semn de carte folosesc o (mini) carte de vizita care in momentul asta se afla la pagina 390 in Urzeala Tronurilor (Hardcover). Biblioteca mea a inceput cu “Secretul din Strada Batistei” – Costin Dodu, a continuat cu foarte multe carti de Fotografie, iar anul trecut am completat-o cu toata seria “Fundatia” Isaac Asimov (Nemira).
Si eu am ramas profund marcata de “Secretul din strada Batistei”. Un roman extraordinar. De fiecare data cand am recitit-o ma rascolea pana la lacrimi. Dupa o a nu stiu cata lectura a acestui roman am vrut sa scap de el, pana intr-atat de mult ma emotiana. L-am dat unei persoane care o consideram demna de acel roman, dar care a disparut din viata mea. La cativa ani dupa aceea am incercat sa gasesc acest roman, dar inzadar…
In colectia de semne de carte cele mai valoroase sunt din piele sau din hartie confectionata manual. Mai am si semne cu reproduceri dupa diverse lucrari de arta. Dar pe acestea nu le folosesc. 🙂
Cand citesc am semne obisnuite sau carti de vizita (la cartile citite pe troleibus). Sau imi fac eu daca din diverse.