Almanahul Anticipaţia revine! Autori celebri şi texte premiate internaţional te aşteaptă în ediţia 2016!

600p400(8)

2035:

– Trei sferturi din populaţia lumii trăieşte în oraşe – smart cities, oraşe inteligente.

– Internetul a dispărut de mult, topindu-se în mediul înconjurător (aşa cum s-a întâmplat cu curentul electric)

– Ray Kurzweil a avut dreptate, IA se contopeşte cu protoplasma din trupul lui Homo sapiens.

2050:

– Pe Marte funcţionează o mică primă colonie de umani + roboţi.

– Demarează proiectele Ascensorul Cosmic Terestru şi Ascensorul Lunar; proliferează oraşele spaţiale în Punctele Lagrange şi pe Lună.

– IA este contabilul economiei lui Homo sapiens, perfect transparentă.

2075:

– În trei oraşe marţiene vor locui un milion de oameni, pe Lună, câteva zeci de mii.

– O şcoală în fiecare creier

Vă sună cunoscut? Poate nu neapărat exact în această formă, dar mai mult ca sigur gândurile legate de felul în care va arăta viitorul vă vizitează de multe ori şi pe voi. Şi este normal, pentru că gândirea de anticipaţie este o caracteristică de bază a creierului uman, literatura de gen nefiind decât o extensie a acestui tip de preocupări care ne definesc din cele mai vechi timpuri şi până astăzi. Iar cel puţin aici, în România, ne place să credem că Almanahul Anticipaţia este expresia supremă a acestora, rămânând până astăzi o referinţă în domeniu.

Cât despre previziunile pe care le-aţi citit mai sus, trebuie să vă dăm o veste foarte bună: nu, ele nu s-au întâmplat (încă), ci fac parte din cuvântul de întâmpinare oferit vouă, cititorilor, de Alexandru Mironov în prefaţa noului număr al Almanahului Anticipaţia! Aşa este, aţi citit bine, ediţia 2016 a celebrei publicaţii va fi publicată în curând, iar acum este disponibil pentru precomandă! Cât despre textele pe care le veţi găsi în interior, trebuie să vă spunem că acestea sunt semnate de autori recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional, dintre care amintim doar câteva nume: Alastair Reynolds, Matthew Kressel, Sarah Pinsker, Gray Rinehart, Ursula Vernon, Dănuţ Ungureanu, Eugen Cadaru, Alexandru Lamba, dar şi mulţi, mulţi alţii.

Iar dacă până acum obişnuiam să încheiem materialele de recomandare a noilor apariţii cu formule de genul „lectură plăcută”, probabil că cel mai nimerit lucru la finalul acestuia ar fi… „anticipaţie plăcută”! Căci exact de aşa ceva veţi avea parte.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *