Update:
Aceștia sunt cei 3 câștigători aleși prin tragere la sorți, pentru cele 3 noutăți ale colecției de lux ”Opere alese. Rodica Ojog-Brașoveanu”:
Romanul “Agentul secret al lui Altin-Bey” merge la Cezar;
Romanul “Al cincilea as” merge la Cismaru Denise-Raluca;
Romanul “Cianură pentru un surâs” merge la Miruna Grama.
Felicitări tuturor! Voi reveni în cursul zilei de astăzi cu un mail, cu detaliile aferente premiilor.
Vă anunțam la finalul lunii Octombrie că, pentru prima dată, vom aduna toate operele marii doamne a literaturii polițiste românești, într-o colecţie de lux: ”Opere alese. Rodica Ojog-Brașoveanu”! Iar această nouă serie Rodica Ojog – Braşoveanu devine tot mai numeroasă!
Dintre cele 38 de titluri în format hardcover, ce vor constitui această colecție de lux până la finalul lui 2012, au apărut până în prezent 5 titluri, 3 dintre aceaste fiind proaspăt scoase din tipar!
Primele două romane polițiste din seria “Opere alese. Rodica Ojog-Brașoveanu” au fost “O toaletă à la Liz Taylor” şi “Moartea semnează indescifrabil”, despre care v-am vorbit anterior și cu care v-am și premiat în cadrul unui concurs tematic.
V-am întrebat, de asemenea, care dintre toate operele excepționale ale autoarei este cea pe care o așteptați cu cel mai mare drag iar mulți dintre voi mi-ați oferit drept răspuns Cianură pentru un surâs! Mă bucur tare mult că eu sunt cea care oferă veștile bune, și că am ocazia să vă prezint noutățile editoriale ale colecției: “Agentul secret al lui Altin-Bey“, “Al cincilea as“ și, bineînțeles, “Cianură pentru un surâs“!
În “Cianură pentr un surâs”, primul roman din seria Melania Lupu, bătrânica simpatică, cochetă și extrem de isteață (deși nu lasă să se vadă acest lucru), pasionată de dulciuri și de adorabilul său motan Mirciulică, se confruntă cu o situație neașteptată, presărată cu decesele misterioase ale colocatarilor săi! Melania Lupu ne uimește prin agilitatea, perspicacitatea, intuiția și spiritul său practic ce depășesc standardele Comisarului Cristescu, oferindu-ne un deznodământ cu totul neașteptat!
Concurs:
Cu excepția Melaniei Lupu, care este personajul vostru preferat din operele Rodicăi Ojog-Brașoveanu? Nu uitați să menționați și titlul romanului în care îl putem regăsi cu toții!
Premii: Voi oferi, prin tragere la sorți, câte un exemplar din “Agentul secret al lui Altin-Bey”, “Al cincilea as”, “Cianură pentru un surâs”! Vor fi extrase 3 persoane, fiecare dintre ele primind unul dintre romanele anterior menționate.
Deadline: Marți, 22 Noiembrie 2011, ora 23:59.
Tweet
Desi nu are farmecul Melaniei Lupu, pentru care am o adevarata slabiciune,nici Minerva Tutovan nu este de neglijat, mai ales secondata de fostul ei elev, devenit subordonat,Dobrescu…Cuplul este savuros in Nopti albe pentru Minerva,Spionaj la manastire sau Omul de la capatul firului(mai sunt!)…
Eu o aleg pe Minerva Tutovan, care m-a impresionat in romanele “Minerva se dezlantuie”, “Spionaj la manastire” sau “Panica la casuta cu zorele”.
Logofatul Radu Andronic (Agentul secret al lui Altin-Bey), iar Ilie Machidon e pe locul 3. Toate cele 5 carti din serie m-au facut sa stau pana tarziu in noapte, chiar daca am injurat copios greselile de tipar care ma scoteau din ritm.
P.S. Ati incercat un sistem de implicare a cititorilor in procesul de corectura (2-3 beta testeri care sa semnaleze posibile traduceri ambigue sau greseli) ?
Din câte știu, nu s-a încercat aplicarea unui astfel de sistem, însă voi transmite redacției această sugestie 🙂
logofatul Radu Andronic, din “Agentul secret al lui Altin bey”, “Logofatul de Taina”, “Ochii jupanitei” si “Letopisetul de Argint”.
Nina din “Poveste imorala”
Deoarece sunt atras mai mult de cartile cu iz istoric decat cele politiste, am citit mai mult romanele istorice ale distinsei scriitoare si dintre “eroii” istorici creati de dumneaei, ma opresc la logofatul Andronic, care m-a incantat in “Letopisetul de argint”, “logofatul de iarna”, “Agentul secret al lui Altin Bey” sau “Ochii jupanitei”.
Minerva Tutovan, din “Minerva se dezlantuie”.
Maiorul Cristescu din ‘320 de pisici negre’