Seria Turbion – o recomandare pentru fanii colecţiei Nautilus

Robert Charles Wilson s-a născut pe 15 decembrie 1953 în California, dar a crescut în Ontario, Canada, unde s-a şi stabilit, devenind  în 2007 cetăţean canadian.

Începând cu anul 1986, s-a dedicat în totalitate scrisului. Până acum, a publicat 14 romane, numeroase povestiri scurte, dar şi prefeţe şi articole critice.

A primit numeroare premii, printre care amintim trei Premii Aurora pentru romanele Blind Lake (2004) şi Darwinia (1999), şi pentru proza scurtă The Perseids (1996), Premiul John W. Campbell Memorial pentru The Chronoliths (2002), Premiul Philip K. Dick pentru romanul Mysterium (1995), Premiul Theodore Sturgeon Memorial pentru nuvela The Cartesian Theater, 2007), Premiul Hugo pentru cel mai bun roman (Turbion, 2006).

Într-un interviu acordat site-ului BookBanter, Wilson mărturiseşte că a început să scrie science fiction încă de când a învăţat să citească. Chiar din clasa întâi, scria poveşti despre astronauţi care aterizau pe planete îndepărtate, unde erau atacaţi de monştri. Această tema a apărut şi în textul său de debut, care a fost publicat în revista Analog, la mijlocul anilor ’70.

Este cunoscut în special pentru trilogia Turbion, formată din Turbion, Axa şi Vortex. Primele două, apărute deja la editura Nemira, se află printre cele mai vândute titluri din ultima lună. Este interesant de ştiut că Turbion a fost scris ca un roman stand alone, dar următoarele două volume au venit de la sine, deşi Wilson nu se gândise la o trilogie.

Povestea din prima parte a seriei are loc într-un viitoat apropiat unde o barieră misterioasă înconjoară Pământul, blocând cerul. În plus, pământenii descoperă că, dincolo de ciudata barieră, timpul de scurge de milioane de ori mai repede. Sateliţii orbitali sunt distruşi, prăbuşindu-se pe Pământ, astfel încât comunicaţiile internationale şi internetul sunt întrerupte. Romanul urmăreşte povestea celor trei copiii care au descoperit, într-o seară, că toate stelele de pe cer au dispărut, dar şi a tatălui a doi din ei, un industriaş bogat.

La doi ani după Turbion, Wilson publică o continuare a acestuia, Axa. De data această, povestea are loc pe o nouă planetă, menţionată la sfârşitul părţii anterioare. Pământul îşi trăieşte ultimele zile, iar oamenii s-au stabilit în Equatoria. Totuşi, viaţa aici nu este aşa liniştită cum s-ar fi aşteptat pământenii, pentru că o cenuşă spaţială începe să cadă peste planetă, iar natura timpului este iar dată peste cap.

Nu uitaţi că încă puteţi beneficia de reducerile noastre! Puteţi achiziţiona Turbin şi Axa la un preţ cu 64%, respectiv 55% mai mic!

3 Commentarii

  1. Iliescu C.A. 16/02/2012 Reply
    • Alina Neamtu 17/02/2012 Reply
      • Ion 17/02/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *