Ghidul celor 100 de cărţi SF & Fantasy de citit într-o viaţă

725p325
Dragi prieteni ai editurii Nemira, ştim că mulţi dintre voi sunteţi fani SF&Fantasy, aşa că v-am pregătit o promoţie specială în această săptămână: 100 de cărţi SF&Fantasy de citit într-o viaţă. 100 de titluri alese atât pentru cei care au cucerit deja alte planete şi au călărit dragoni în luptă, cât şi pentru cei care sunt la primul contact cu o rasă extraterestră sau vor să afle cum să foloseşti magia împotriva monştrilor. Toate aceste cărţi vă aşteaptă pe site-ul Nemira cu reduceri de până la 65%. Multe din ele sunt titluri de referinţă, scrise de autori celebri, ce au pus bazele acestui gen, altele au avut parte de adaptări cinematografice/tv de succes, iar noi vă facem doar câteva recomandări:

diana-gabaldon---calatoarea-l-1024px_1Călatoarea (Seria Outlander, partea I) de Diana Gabaldon

În anul 1945, Claire Randall, soră medicală, se întoarce din război și pleacă cu soţul într-o a doua lună de miere. O stâncă magică o transformă într-o călătoare în timp şi Claire se trezeşte într-o Scoţie macinată de luptă, în… 1743. În mijlocul conspiraţiilor și luptelor acelor vremuri, îi întălneşte pe strămoşul soţului ei, un om crud si rău, dar şi pe un tânăr războinic rebel şi curajos, iar Claire trebuie să aleagă atât cu mintea, cât şi cu inima.

Seria Dianei Gabaldon este un fantasy istoric şi romantic, brutal şi intens, devenit acum un serial de succes, premiat şi lăudat pentru povestea plină de intrigi, politică, rebeliuni şi alegeri personale dificile.

john-scalzi---brigazile-fantoma---c1
Brigăzile fantomă (Seria Războiul bătrânilor, partea a II-a)
de John Scalzi

A doua carte recomandată este şi continuarea Războiului bătrânilor, care începe seria. Ambele cărţi vin cu recomandarea membrilor Clubului de Lectură Nemira, care le-au ales ca temă de discuţie la două ediţii. Modificări genetice, lupte în spaţiu şi pe planete exotice, dar şi umor şi situaţii neobişnuite, cele două romane ne oferă din toate câte ceva.

Deşi povestea nu e o continuare directă a primei cărţi, Brigăzile fantomă este construită pe elementele şi principiile ştiinţifice spabilite în prima carte. Pe cei mai curajoşi îi invităm să se înscrie în Forţele Speciale ale Forţelor Coloniale de Apărare, al căror antrenament dur este descris în acest roman. Ceilalţi sunt invitaţi să treacă prin instrucţia obişnuită a soldaţilor coloniali.

witcher-siteWitcher: Ultima dorinţă de Andrzej Sapkowski

O altă carte ce a fost aleasă în Clubul de Lectură este Witcher: Ultima dorinţă, un volum de nuvele despre vânătorul de monştri Geralt, ce începe o serie mult apreciată a scriitorului polonez Andrzej Sapkowski, serie ce a stat la baza unor jocuri de succes.

Povestirile sunt o îmbinare a multor legende, mituri şi basme est-europene, în care eroul nu este un prinţ călare pe un cal frumos, ci un mutant, antrenat toată viaţa să ucidă creaturile întunericului şi surghiunit de societate.

Cutreierând ţinuturi de poveste, Geralt descoperă la fiecare pas că aparenţele sunt înşelătoare: nu oricine pare monstruos e un monstru şi nu orice basm e o feerie cu zâne. Regi incestuoşi, duhuri răzbunatoare, fecioare crude, harpii îngrozitoare şi vampiri fără vlagă îi ies tot timpul in cale. Şi adesea nu sunt ceea ce par…

0_2190Jocul lui Ender (Seria Jocul lui Ender, partea I) de Orson Scott Card

Ender Wiggin. Geniu. Neîndurător. Viclean. Un maestru în strategie şi tactică. Şi un copil în acelaşi timp. Copilăria lui Ender se termină atunci când, recrutat de guvern pentru a fi antrenat în armată, ajunge în noua sa casă: şcoala de luptă. Chiar şi între recruţi de elită, Ender se arată a fi un geniu între genii.

Jocul lui Ender este romanul de debut al lui Orson Scott Card, pentru care a primit premiile Nebula şi Hugo, cele mai prestigioase în genul SF. Studiată în Armata americană pentru examenul de ofiţer şi adaptată într-un film în 2013, cartea rămâne în continuare una din cele mai apreciate ale genului.

O carte accesibilă începătorilor şi cu multe complexităţi ascunse pentru veteranii SF-ului.

Vă urăm lectură plăcută!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *