Citim cărţi ce ar trebui să ne facă manageri mai buni, oameni mai buni, bucătari mai buni. De ce nu am citi o carte care să ne înveţe cum să ne cucerim jumătatea?
Dan Rădoiu şi Nemira vin în ajutorul vostru cu volumul “Cum să cucereşti un bărbat pe e-mail, Messenger şi Facebook“. Povestea romantică dintre Eva şi Alexandru vă va dezvălui situaţii din lumea reală cu care sigur v-aţi confruntat. Ghidul ideal de dating online este acum la dispoziţia voastră.
Lasă un comentariu la acest articol, până mâine la ora 15.00, prin care să ne dai o definiţie a seducţiei. Cele mai interesante şi originale trei răspunsuri vor fi premiate cu câte un volum “Cum să cucereşti un bărbat pe e-mail, Messenger şi Facebook”.
Între timp, vă lăsăm în compania lui Dan Rădoiu.
Tweet
Seductia este un talent evident prin care se realizeaza captarea atentiei si atractia unei persoane.
seductia- manipularea partenerului in asa fel inca sa faca ce doresti tu 🙂
Fa-ma sa ma simt frumoasa si desteapta,dorita si sa cred ca tu ma poti iubi si aprecia asa cum vreau eu si sunt a ta!
Seductia este arta de a cuceri, de a pune in valoare calitatile si de a ascunde foarte bine defectele. Este totusi, ca o provocare, aceea de a scoate la iveala carisma si sarmul si de a exploata tot ce ai mai de pret. Din punctul meu de vedere, poate fi asemuita si cu o vanatoare: “vanatorul” isi vede prada si apoi arunca “momeala” pentru a o atrage.
Buna! Recunosc, nu am fost pus (inca) in situatia de a utiliza acesta capodopera a comportamentului uman de prea multe ori. Poate de aceea, cand ma gandesc la cuvantul seductie nu imi vine in minte o definitie clasica. Seductia, in opinia mea reprezinta modul prin care orice persoana incearca sa cucereasca ceva de care la randul lui/ei se simte atras. Cu siguranta, in momentul in care te simti atras de o alta persoana te gandesti la urmatoarele : oare cum sa fac sa o/il cuceresc? Si atunci apar idei, fiori, emotii, placeri, curaj, apar un amalgam de sentimente. Aceste sentimente fac parte din startul seductiei. Urmatoarea etapa a seductiei se refera la faptul etalarii anumitor impresii, calitati, idei, sentimente care vor face persoana pe care incerci sa o “vrajesti” sa fie impresionata de tine. Seductia este practic un “drum” de autoprezentare a celui care incearca sa cucereasca persoana draga. Vorba aceea : eu/ea sunt unic/a si voi seduce cu propriile mele arme. Imi voi prezenta firea mea persoanei pe care doresc sa o cuceresc si deasemenea prin acest comportament, pe viitor, voi ajunge sa ma cunosc si eu mai bine. Multumesc
Seductia, sau cucerirea, este valabila si pentru femei si pentru barbati. Poate fi ceva innascut sau dobandit dea lungul timpului; pentru unii este o arta sau o indemanare pe care o exerseaza in permanenta. Seductia se adreseaza in principiu creierului, desi este legata si de sex-appeal, dar nu este doar atractie pura. Inseamna sa folosesti toate “armele” pe care le ai – privire, zambet, voce, limbajul corpului, dezinvoltura si increderea in sine prin care sa faci o persoana interesata de tine: sa te placa, sa te accepte, sa te doreasca.
Seducţia este, desigur, o formă de putere. De vreme ce pot să duc pe cineva de partea de care vreau eu sau de vreme ce-l pot convinge să meargă de acea parte, înseamnă că am asupra lui putere.
Seductia reprezinta metoda prin care te poti apropia de persoana dorita, captivand-o, atragand-o in jocul abandonului si al inclestarii, din placere si pentru placerea in sine. Poate fi scop si mijloc deopotriva in jocul iubirii sau al flirtului. In acest joc, atuurile personale devin arme ale seductiei, iar cei doi combatanti, parteneri de joc. Important este ca scopul urmarit de ambii parteneri sa coincida.
Este un joc si o lupta a placerii, deopotriva, care prefigureaza finalul. Abandonarea luptei te face fie invingator, fie invins. Dar sfarsitul jocului este cea mai putin importanta parte a lui.