Vara a început şi avem din ce în ce mai mult timp pentru citit, mai ales că se apropie vacanţele. Fie că stăm acasă, fie că plecăm la mare sau la munte, putem să ne relaxăm și ce mod mai potrivit, dacă nu citind o carte. Și pentru că vrem să ne simţim bine în vacanţă, am dat startul la 3 zile speciale pentru cititori, Happy Days. Cărți din toate genurile, pentru toată lumea. Noutăţi din toate colecţiile, SF, Fantasy, autori clasici, dar şi cărţi pentru cei mici, vă aşteaptă pe nemira.ro. În continuare, vă oferim câteva recomandări, în cazul în care nu v-ați ales deja cartea/cărțile pentru această vară.
Un an de studiu de Anne Wiazemsky
Dacă sunteţi pasionaţi de cinematografia franceză clasică, dar mai ales de Godard, nu trebuie să rataţi noua carte din colecţia Babel, disponibilă acum pentru precomandă.
„Într-o zi de iunie 1966, i-am scris o scurtă misivă lui Jean-Luc Godard, pe adresa de la Cahiers du Cinéma, strada Clément Marot nr. 5, Paris, arondismentul 8. În scrisorică-i spuneam că mi-a plăcut foarte mult ultimul lui film, Masculin feminin. Și-i mai spuneam că sunt îndrăgostită de bărbatul din spatele filmului, că da, pe el îl iubesc. Am acționat astfel fără a realiza înțelesul real al anumitor cuvinte.“
Aşa începe Un an de studiu, cronica unui an petrecut la şcoala vieţii, cartea unei iubiri, cartea unei descoperiri, cartea unei nebunii. Romanul lui Anne Wiazemsky desenează pasionant o iubire şi o epocă, sfârşitul anilor ’60, când Franţa este scena unor importante mişcări politice, ideologice şi artistice.
Puteţi citi un fragment în avanpremieră aici.
Ne vom întoarce în Muribecca de Sebastian A. Corn
Străvechea cetate „Z“, spun legendele perpetuate de ani, se ascunde în jungla braziliană, învăluită într-o aură de mister. Exploratorul Percy Fawcett porneşte în căutarea ei. Timpul şi spaţiul se multiplică, personajele şi poveştile se amestecă într-un roman care sfidează genurile şi convenţiile literare. Sebastian A. Corn se întoarce cu o carte recomandată tuturor celor pentru care a visa şi a gândi sunt acţiuni esenţiale.
Ne vom întoarce în Muribecca este un roman SF deosebit şi un prilej de a pune faţă în faţă comunismul şi capitalismul, consumerismul şi morala. Povestea este dinamică, ca un drum prin jungla în care se petrece acţiunea, planurile temporale alternează şi sunt abordate teme importante legate de umanitate. Nu este un roman simplu, dar este captivant şi îţi dă de gândit, numai bun pentru cei care nu vor doar să se relaxeze sau să se distreze cu o carte, ci caută şi o lectură profundă.
Victoria vulturilor de Naomi Novik
Ştim că sunteţi curioşi să aflaţi ce mai fac dragonul Temeraire şi căpitanul Laurence şi vă anunţăm că a cincea carte din seria Temeraire, Victoria Vulturilor, va fi lansată în luna iulie.
Nu sunt vremuri bune: trupele lui Napoleon au invadat patria englezilor şi prima ţintă este Londra, pe care vor s-o ocupe. Din păcate, dragonul Temeraire nu mai face parte din armată, iar căpitanul Laurence a fost condamnat la moarte pentru trădare. Cei doi luptă să se regăsească în iureşul războiului. Dar, dacă şi-ar uni iar forţele, cine ştie ce bătălii ar putea câştiga?
Combinând cu măiestrie dragonii cu istoria epocii napoleoniene, această serie i-a adus lui Naomi Novik admiraţia cititorilor şi multe premii, iar Victoria vulturilor continuă să demonstreze imaginaţia şi talentul autoarei. Dacă nu sunteţi convinşi încă, vă invităm să citiţi un fragment plin de acţiune din cea mai nouă aventură a lui Temeraire şi Laurence.
Ready Player One de Ernest Cline
Cartea perfectă pentru geeks. Cititorii o numesc “utopie geek”, o carte ce întruneşte toate condiţiile pentru a fi iubită de fanii SF, de gameri, de cinefili şi de cei care sunt pasionaţi de cultura pop a anilor ’80. Scriitorii de SF au spus că e fascinantă şi imaginativă, o carte a ideilor, un joc într-un roman, un SF epic, un amestec de cultură pop şi oricum ai numi-o, Ready Player One va sfida orice etichetă îi pui. John Scalzi o recomandă astfel: „Imaginaţi-vă că Dungeons&Dragons şi jocurile arcade din anii ’80 au făcut dragoste, iar copilul lor a fost crescut în Azeroth.”
Scrisă cu pasiune de un gamer şi un geek adevărat, Ready Player One spune povestea lui Wade Watts, un tânăr gamer din anul 2044. La fel ca mulţi alţii, Wade evadează dintr-o realitate sumbră conectându-se zile întregi la OASIS, o utopie virtuală larg răspândită unde poţi să fii tot ce vrei tu să fii şi poţi trăi, iubi şi călători pe oricare din cele zeci de mii de planete care alcătuiesc lumea virtuală. Fondatorul OASIS, James Halliday, moare fără moştenitor şi promite să lase întreaga lui avere celui care va reuşi să ajungă la capătul unei vânatori de comori din univers virtual. După mulţi ani de la provocarea lui Halliday, Wade este primul care reuşeşte să rezolve primul puzzle şi readuce în atenţia lumii vânătoarea. Tot pe blogul nostru puteţi citi şi începutul romanului.
Viaţa mea de Charles Chaplin
Încheiem lista de recomandări cu cea mai populară carte de la Bookfest 2016, Viaţa mea, autobiografia lui Charles Chaplin. In acest roman, cititorul va descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci şi cu multe umbre: de la copilăria petrecută într-o sărăcie lucie, la preţul celebrităţii. Document inestimabil al unui destin personal şi al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.
O lectură obligatorie pentru orice student în arta cinematografică, pentru cinefili, dar şi pentru cei care vor să afle mai multe despre viaţa celui care ne-a făcut să râdem de atâtea ori prin filmele sale.
Recomandarea se termină cu un fragment din autobiografie, care ne prezintă viaţa sa de la Hollywood.
Tweet