Pentru că jumătate din povestea Nemira sunt cărțile, iar cealaltă jumătate sunt oamenii (echipa, autorii, cititorii, librarii, partenerii și prietenii), i-am rugat pe câțiva dintre ei să ne spună care ar fi cartea sau cărțile lor preferate de la Nemira of all time (adică din cei treizeci și doi de ani pe care îi sărbătorim în 2023). Recunoaștem, nu le-am cerut ceva deloc ușor, iar listele puteau fi mult mai lungi.
Așa că vă invităm să îi cunoașteți prin intermediul cărților alese și, mai ales, să vă lăsați inspirați pentru viitoarele lecturi.
Adela Jurjiu, de la @bookminutes_, recomandă Pântecul. Cum începe povestea noastră, de Leah Hazard
Flavia Florean, de la @flavia_florean, recomandă Friends, iubiri și marele lucru teribil, de Matthew Perry; Secretele Parisului, de Natasha Lester și Casa de pe Riviera, de Natasha Lester.
Laura Frunză (o puteți citi pe laurafrunză.com) recomandă Vara ȋn care am spus doar DA, de Lindsey Roth Culli.
Ioana Maxim, de la @inloovewithbooks, recomandă S-a întâmplat într-o vară, de Tessa Bailey; Tu ești muntele, de Brianna Wiest; Sanatoriul, de Sarah Pearse; Lecții de vals, de Kikori Morino și Cartea alinării, de Matt Haig.
Roxana Ciuchilan, de la @prinlume, recomandă S-a întâmplat într-o vară, de Tessa Bailey; Vara ȋn care am spus doar DA, de Lindsey Roth Culli și Hotelul Portofino, de J. P. O’Connell.
Poeta Svetlana Cârstean (autoarea volumelor Trado și Sînt alta) recomandă: Penelopiada, de Margaret Atwood și Teo de la 16 la 18, de Raluca Nagy.
Maria Orban (autoarea romanului Oameni mari) recomandă: Un cal într-o mare de lebede, de Raluca Nagy; Cele mai mici proze, de Doina Ioanid și Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică, de Rachel Louise Snyder.
Raluca Nagy (autoarea romanelor Un cal într-o mare de lebede și Teo de la 16 la 18) recomandă: Greva păcătoșilor, de Florin Chirculescu; Pachinko, de Min Jin Lee și Oameni mari, de Maria Orban.
Adrian Șonka (autorul volumului O plimbare prin Univers. Carte de relaxare astronomică) recomandă: Picnic la marginea drumului, de Frații Strugațki; Dune, de Frank Herbert și Capătul morții, de Liu Cixin.
Horea Sibișteanu (autorul volumului Fetiș) recomandă: Despre scris, Autografia unui meșteșug, de Stephen King; Cât aur ascund aceste coline, de C Pam Zhang; Christine, de Stephen King; Pachinko, de Min Jin Lee și Sînt alta, de Svetlana Cârstean.
Cristian Englert (autorul volumului Piramida) recomandă Proiectul Hail Mary, de Andy Weir.
Cătălina Nicolau, director executiv, recomandă: Exalare, de Ted Chiang.
Yanna Zosmer, designer grafic, recomandă: Călătoarea, volumul 1 din seria Outlander, de Diana Gabaldon.
Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor, recomandă: Vânătăi ascunse. Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide, de Rachel Louise Snyder; Sentimentul unui sfârșit, de Julian Barnes; Interpretul de maladii, de Jhumpa Lahiri și toate cărțile de pe raftul n’autor.
Marian Coman, coordonatorul imprintului Armada, recomandă: Corabia magiei, de Robin Hobb; Shining, de Stephen King; Dune, de Frank Herbert și Picnic la marginea drumului, de Frații Strugațki.
Laura Rogozeanu, agent de vânzări, recomandă: 101 eseuri care îți vor schimba modul de a gândi, de Brianna Wiest.
Lavinia Ciureanu, junior brand manager, recomandă: Cu ultima suflare, de Paul Kalanithi; Secretele Parisului, de Natasha Lester și S-a întâmplat într-o vară, de Tessa Bailey.
Ana Maria Mărgulescu, junior brand manager, recomandă: Un basm, de Stephen King; O zi de decembrie, de Josie Silver; Shino nu își poate spune numele, de Oshimi Shuzo; Refugiul, de Sarah Pearse.
Ana Maria Mihalache, director vânzări, recomandă Hotelul Portofino, de J. P. O’Connell.
Mihai Ghebrea, project manager e-commerce, recomandă Povestiri din garaj, de Goran Mrakić.
Cătălin Fugărelu, programator, recomandă JFK 22.11.63, de Stephen King.
Alina Sârbu, redactor-șef, recomandă Ghidul autostopistului galactic, de Douglas Adams.
Irina Cerchia, editor colecție Yorick, recomandă Scrisori către Genica Athanasiou, de Antonin Artaud.
Andreea Roșeț, redactor & coordonator manga, recomandă Shino nu își poate spune numele, de Oshimi Shuzo.
Tweet